Lejyoner Hastalığı Klima Hastalığı

Photo of author

By Bekir ZEYBEKOĞLU

Lejyoner hastalığı, bakterilerin neden olduğu bir zatürre türüdür. Derhal tedavi edilmezse ölümcül olabilir. Semptomlar öksürük, titreme ve kas ağrılarını içerir. Lejyoner hastalığı için yüksek risk altında olan kişiler, yaşlı, akciğer hastalığı olan veya bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerdir.

Lejyoner hastalığını önlemek için uygun bir su kaynağına sahip olmak önemlidir. Lejyonella mikropları en iyi ılık, durgun suda gelişir, ancak duşlarda, jakuzili spalarda ve klima soğutma kulelerinde de bulunabilirler.

Lejyonelloz kişiden kişiye bulaşmasa da, kontamine su damlacıkları veya aerosoller yoluyla hastalığa yakalanmak mümkündür. Lejyonella, doğal, yapay ve musluk suyu dahil olmak üzere her türlü suda bulunabilir.

Lejyonella, suyla bulaşan hastalıkların nedeni olarak yaygın olarak bilinmemekle birlikte salgınların yaygın bir nedenidir. Bu yıl hastanelerde, tatil yerlerinde ve cezaevlerinde yarım düzine salgın oldu.

Lejyoner hastalığına yakalanma riski yaz aylarında daha yüksektir. Bunun nedeni, sıcaklıklar arttıkça evlerdeki klimaların tam gaz çalışmasıdır.

Lejyoner hastalığı

Lejyoner Hastalığı Havada Uzun Süre Kalabilir

Lejyoner hastalığı, yaşamı tehdit edebilen bir zatürre türüdür. Lejyonella olarak bilinen bir bakteri neden olur. Bu hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük, kas ağrıları ve yorgunluk yer alır.

Enfeksiyon genellikle kirli suların içilmesi veya solunması ile bulaşır. Ancak lejyonella, nemlendiriciler ve klima üniteleri gibi diğer alanlarda da bulunabilir.

Lejyoner hastalığı, su sistemlerinin uygun bakımı ile önlenebilir. Sisteminizin kirlendiğinden şüpheleniyorsanız, sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Antibiyotik önerebilirler.

Lejyoner hastalığına, suda doğal olarak bulunan bir bakteri olan Legionella neden olur. İnsanlar kirli musluk suyu içmekten veya kirli su buharını solumaktan hastalanabilir. Ek olarak, lejyonelloz, kronik akciğer hastalığı ve sigara içme dahil olmak üzere belirli risk faktörleriyle ilişkilidir.

Lejyoner hastalığı için kuluçka süresi iki ila on gün arasındadır. Bir kişi genellikle hemen tıbbi yardım alırsa enfeksiyondan kurtulabilir.

Lejyonerler günlerce havada kalabilir

Lejyonerler GünlerceHavada Kalabilir !

Lejyoner hastalığı solunum yollarını etkileyen bir hastalıktır. Ağır hastalığa yol açabilir. Bu, bakterilerin solunmasından kaynaklanır. Lejyonella mikrobu ile enfeksiyon ateş, öksürük, kas ağrıları, titreme, baş ağrısı ve nefes almada güçlükle sonuçlanabilir.

Lejyonelloz olabileceğini düşünüyorsanız, en yakın hastaneye başvurun. Bağışıklık sistemi zayıflamış veya akciğer enfeksiyonu olan kişilerde bu enfeksiyona yakalanma riski daha fazladır.

Lejyonerler genellikle suyun kirli olduğu yerlerde yakalanır. Bunlara oteller, yolcu gemileri, hastaneler ve ev tesisatı dahildir. Semptomlar diğer pnömoni türlerine benzer.

Bazı durumlarda Lejyonerler ölüme yol açabilir. Tipik olarak, bu hastalığın semptomları antibiyotiklerle tedavi edilir. Bununla birlikte, bazı hastalar total parenteral antibiyotik veya enteral beslenmeye ihtiyaç duyar.

HIV/AIDS hastaları gibi zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip kişilerin Lejyoner geliştirme olasılığı daha yüksektir. Diğer bazı risk faktörleri arasında yaşlı insanlar, sigara içenler ve kronik akciğer rahatsızlığı olan kişiler bulunur.

Lejyoner Hastalığı Nedir ? Klima Hastalığı Nedir ?

Yorum yapın